Aurora luidt het voorjaar in!

Op zaterdagavond 18 maart gaf Aurora Leerdam een voorjaarsconcert. Na een zonnige voorjaarsdag, fluitende vogeltjes en krokussen in het gras, werd het publiek ’s avonds getrakteerd op een leuk programma.

Met mooie en vrolijke muziek, geconcentreerde blikken en bovenal veel plezier heeft het leerlingenorkest, o.l.v. Henk den Uyl, het concert geopend. Voor een aantal van onze jeugdleden was dit de eerste keer dat zij op het podium een concert gaven. Er kwamen verschillende muziekstijlen voorbij: van het klassieke Menuet van Christian Petzold (u weet wel, de muziek uit de paddenstoelen in het Sprookjesbos) tot de Arabische klanken uit de musical Aladdin.   

Na de pauze nam het Groot Orkest het stokje over. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Hans van Leeuwen heeft Aurora een mooi en gevarieerd programma laten horen.

Zo waande het publiek zich even in de Nintendo gamewereld van Super Mario en vervolgens weer in een slapstickscene van filmkomiek Charles Chaplin. Het publiek ging swingend en met een vrolijk voorjaarsgevoel naar huis na de pakkende wereldhits van Nena! en de Captain America March. Dit laatste werk speelden het Groot Orkest samen met de leerlingen.   

Door de combinatie van mooie muziek, enthousiast publiek en de gezellige sfeer kijken we terug op een leuke avond.

Op 3 juni kunt u Aurora weer horen, dan rond het middaguur in het stadscentrum van Leerdam. Zet ook alvast 30 juni in uw agenda. Dan kunt u ’s avonds, onder het genot van een hapje en drankje, genieten van het Stadsparkconcert in de haven van Leerdam.