LEERDAM • 11 maart 2024 • Cees Trappenburg is de nieuwe dirigent van het Leerdamse orkest Aurora. Sinds de aankondiging van het vertrek van dirigent van Hans van Leeuwen is er naarstig gezocht naar een waardige opvolger en die is nu dus gevonden.

Het werd eend spannende en uitdagende zoektocht. Een commissie bestaande uit diverse leden van Aurora heeft na intense gesprekken met mogelijke kandidaten de knoop doorgehakt en gekozen voor de uit Noordeloos afkomstige Cees Trappenburg. Trappenburg is in de wereld van de Harmonie en fanfare beslist geen vreemde .

De cirkel is rond 
Als 8-jarig jongetje speelde hij al als trompettist bij fanfare De Volharding in Noordeloos waar ook zijn vader en beide ooms lid van waren. Op zijn twaalfde ging Trappenburg ook als trompettist spelen bij Aurora in Leerdam en daarmee is de cirkel nu rond. Het spelen bij Aurora heeft Trappenburg muzikaal zoveel gebracht dat hij naar het Rotterdams Conservatorium is gegaan, waar hij in 1988 afstudeerde op ‘trompet lichte muziek – uitvoerend en docerend musicus’.

‘Droom die uitkomt’ 
Hij vervolgt: “Ik geef les en ben dirigent van een aantal orkesten. Vanaf 2005 dirigent van muziekvereniging Volharding in Noordeloos, van 2013 t/m 2023 dirigent van fanfare Crescendo in Lopik en vanaf 2022 ben ik muzikaal leider van Bigband Gorcum. Vanaf maart 2024 ga ik met veel enthousiasme harmonieorkest Aurora Leerdam dirigeren en hoop ik met dit orkest mooie concerten en projecten tot stand te brengen. Om het Stedelijke Harmonie Aurora te mogen dirigeren is een droom die uitkomt.”