Onze leden stellen zich voor in “ik en mijn instrument”


Carla – Klarinet

Ik ben Carla en ik speel nu zo’n 30 jaar klarinet bij Aurora.
๐˜ž๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ถ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ?
Het allereerste instrument dat ik koos was de hoorn. Ik zat bij mijn vader Henk Den Uyl op les, maar ja… die wist natuurlijk precies wanneer ik wel of niet geoefend had…๐Ÿ˜‰
Vriendinnetjes in mijn straat speelden al klarinet bij Aurora, dus al gauw was de switch gemaakt en daardoor kreeg ik ook meer plezier in het muziek maken en was genoeg oefenen geen issue meer. Klarinet is een veelzijdig instrument! Je kunt er heel veel muziekstijlen op spelen. Jazz, pop, klezmer of klassiek. En de klank van een klarinet vind ik mooi!
๐˜ž๐˜ข๐˜ต ๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ป๐˜ฐ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ฌ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ?
Ik ben super blij dat ik de kans kreeg een muziekinstrument te leren spelen. Je kunt je gevoel er in kwijt en het geeft ook energie en een positief samen gevoel als je met elkaar toewerkt naar een tof concert of optreden.
Oh..! en ik ben er op persoonlijk vlak ook door gegroeid! Af en toe een solo spelen bijv.
Dat is mega spannend, maar zeker leerzaam en ook een boost voor je zelfvertrouwen om even flink buiten je comfortzone (op) te treden! Die uitdaging vind ik ook leuk.
๐˜ž๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ˆ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ข ๐˜จ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต?
Samen muziek maken is nog leuker dan alleen! Ik weet nog goed dat ik als meisje van een jaar of 10 voor het eerst in het Groot Orkest mee mocht spelen. Indrukwekkend! Daarnaast is het ook heel gezellig! Af en toe een leuk uitje, een bbq, de repetitie avonden waar ook altijd ruimte is voor een grap en een lolletje.
Het mooie van ons orkest vind ik ook dat we het altijd voor elkaar krijgen tijdens een concert of optreden op het puntje van onze stoel te zitten, zodat we iets moois neer zetten met elkaar. Ik vind het ook heel leuk dat we steeds meer vernieuwende projecten opzetten. Zo hebben we in de corona periode .i.s.m. cabaretduo ‘Schudden’ een film gemaakt over Leerdam.
En we zullen ook dit jaar op 30 juni weer op 1 van de mooiste plekjes in Leerdam ons Midzomeravond concert geven.
Ook een gaaf nieuw concept!
Op het moment kunnen we wel wat versterking gebruiken in onze klarinetgroep. Er liggen nog klarinetten in de kast die weer bespeeld willen worden. Zou jij of je (klein)kind het willen proberen of weer op willen pakken?
Kom gerust een keer binnenwandelen op maandagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur tijdens een repetitie avond of neem contact met ons op via de website.
Van harte welkom!!
Terug naar Leden stellen zich voor