Onze leden stellen zich voor in “ik en mijn instrument”


Claudia – dwarsfluit

Vandaag in ‘IK EN MIJN INSTRUMENT’ onze dwarsfluitiste Claudia.

Op mijn tiende ben ik begonnen met dwarsfluiten bij een harmonievereniging in de randstad. Ik wist al heel lang dat ik dwarsfluit wilde spelen, vanwege de mooie klank van het instrument. Maar eerst kreeg ik blokfluitles op school, handig omdat ik dan alvast noten leerde lezen. Om toch het idee van een dwarsfluit te hebben, hield ik mijn blokfluit schuin in mijn mond, et voila, de blokfluit leek op een dwarsfluit.

Maar eerlijk is eerlijk, dolblij was ik toen ik mijn eerste echte fluitles had. Niet alleen het spelen vond ik heel leuk, maar ook de gezelligheid binnen de vereniging, met een grote club vrienden en vriendinnen in het orkest.

Tijdens een muziekkamp met verenigingen uit de Betuwe leerde ik mijn man kennen en samen zijn we in de buurt van Leerdam komen wonen en ook samen gestart bij Aurora, nu zo’n 17 jaar geleden. Door de gezellige sfeer en de openheid van de orkestleden voelden we ons meteen heel welkom! Een hele goede manier om in te burgeren.
Inmiddels spelen ook onze kinderen bij Aurora, onze dochter op dwarsfluit en onze zoon drumt. Het afgelopen voorjaarsconcert zaten we met ons hele gezin op het podium, dat vond ik een bijzonder moment (zie foto).

Bij Aurora spelen we afwisselende muziek, waardoor er voor iedereen wel wat leuks tussen zit. Die afwisseling vind ik heel leuk. De concerten die we geven zijn ook steeds anders: super mooie candlelight concerten rond de kerst (met vaak heel mooie fluitpartijen), een stoer concert met zangeres in de Visscher garage en de stadsparkconcerten in de haven van Leerdam, met lekkere lichte muziek. Het is tof om met elkaar wat moois neer te zetten.

Mooie muziek maken met een leuke club mensen.
Ik word er blij van!

Terug naar Leden stellen zich voor