Onze leden stellen zich voor in “ik en mijn instrument”


Dennis – trompet

Hey!
Deze week bij ‘Ik en mijn instrument’ is Dennis Wolthuis, 38 jaar en trompettist bij Aurora.

Waarom heb je voor dit instrument gekozen?

Toen ik nog op de basisschool zat ergens in Groep 4 of 5 was er een muziekworkshop op school. Deze werd gegeven door Henk den Uyl (die nu ook nog bij ons speelt), waarbij een demonstratie werd gegeven van de trompet en iedereen ook zelf mocht proberen om hierop te spelen. Ik was toen als jong jochie van een jaar of acht zo onder de indruk van de klank van de trompet, dat ik ’s avonds thuis gelijk heb gevraagd of ik lid mocht worden van een muziekvereniging. Zo gezegd, zo gedaan en sindsdien speel ik bij Aurora op trompet alweer zo’n 30 jaar.

Wat vind je zo leuk aan muziek maken?

Muziek maken is een leuke hobby omdat je er helemaal in op kunt gaan en daarmee even los kunt komen van de alledaagse beslommeringen. Het samenspelen in een orkest is ook een van de mooie dingen aan muziek maken, omdat je dan deel uitmaakt van een groter geheel en samen toewerkt naar een mooi concert. Verder is het ook gewoon gezellig en wordt er veel gelachen…

Waarom ben je bij Aurora gaan spelen en wat vind je daar van?

Als ik het mij goed herinner was de workshop die gegeven werd vanuit Kunstliefde en Vriendschap. Toen ik thuiskwam en lid wilde worden van een muziekvereniging, mocht dat alleen bij Aurora, omdat mijn vader ook altijd lid was geweest van Aurora. Alle andere verenigingen waren uitgesloten 😊. Een bijkomend voordeel voor Aurora was dat mijn vader na een aantal jaar afwezigheid toen ook heeft besloten om weer lid te worden en ook nog steeds lid is met zijn 71 jaar (bij deze nomineer ik hem, voor de volgende ‘ik en mijn instrument’)
Aurora is een fijne vereniging om te spelen. Er spelen veel goede muzikanten en de sfeer is goed. Na afloop praten en drinken we vaak nog wat met elkaar tijdens de derde helft. Ook heeft Aurora altijd mooie concerten en zijn wij geen standaard muziekvereniging, waardoor het toch altijd uitdagend en vernieuwend blijft voor mij als lid.

Terug naar Leden stellen zich voor