Onze leden stellen zich voor in “ik en mijn instrument”


Henk – slagwerk

Vandaag bij ‘IK EN MIJN INSTRUMENT’: Henk den Boer

Van popdrummer, tot paukenist!! Kan dat?

Zie ze eens die twee jonge slagwerkers. Stijn en Sen, ik volg ze graag en probeer nu wekelijks naar het Leerlingenorkest te gaan om te ondersteunen en te stimuleren. Die inspiratie is gewenst vanuit de vereniging, maar vooral ook van de ouders. Wat dat betreft hebben deze twee geluk want hun beider ouders zijn ook muzikant en spelen bij Aurora.

Die enthousiaste steun miste ik nou van mijn ouders. Op vele manieren gaf ik aan dat ik wilde trommelen. Mijn eerst blikken trommel kreeg ik op mijn vijfde verjaardag. Hij werd al snel op een onbereikbare zolder gedeponeerd omdat ik teveel herrie maakte. Het is dan 1953. Een jaar later plakt de juf van de eerste klas lagere school als straf mijn vingers vast op de schoolbank omdat ik steeds zat te trommelen. Uiteindelijk werd het orgel- en blokfluit les. Ik speelde graag, maakte veel samen muziek. Mijn broer speelde dan orgel, ik fluit en de andere gezinsleden zongen.

Maar ja, de popmuziek kwam op. Het is 1964. En ik leende 450 gulden van mijn lieve zus om een drumstel te kopen. Een oude slechte kit, beschadigd aan alle kanten….maar stampen konden we. Ik verdrong een slagwerker uit een beginnend bandje. Ik was toen 16 jaar, speelde een aantal jaren in een popgroep. Rolling Stones en Beatles. Later in een dansorkestje en in een jazzcombo. En vergeet ik ook de blues-jamsessies niet in de Souffleur. Alles op gevoel en intuïtie, niets geen bladmuziek.

Terug naar Leden stellen zich voor