Onze leden stellen zich voor in “ik en mijn instrument”


Nicole – saxofoon

Nieuwe week, nieuw verhaal. Deze keer de beurt aan Nicole🎷
Mijn ouders zijn groot muziekliefhebbers, dus de liefde voor muziek zat er al vroeg in.
Dagelijks galmde er muziek door de jukebox en op zondag kwamen de muziekdvd’s tevoorschijn om met z’n allen naar Queen, Pink Floyd of de Dire Straits te kijken. Na eindeloos de concerten gekeken te hebben leek zo’n gitaar mij ook wel wat. Rond mijn achtste heb ik vio-les gevolgd (voorbereidend instrumentaal onderwijs). Hier maak je kennis met verschillende instrumenten en leer je noten lezen. Hoeveel instrumenten mevrouw Bijvank mij ook liet proberen, ik wist het zeker het wordt gitaar! Vlak voor het behalen van mijn ‘’vio-diploma’’ ging ik met mijn ouders naar het concert van Kl&V. Daar hoorde ik voor het eerst een saxofoon en ik was direct verkocht. Uiteindelijk kwam ik in het grote orkest van KL&V te zitten. Hier heb ik jaren met plezier gespeeld.
Rond mijn achttiende ben ik gestopt om te studeren en te reizen, maar het bleef altijd kriebelen. Doordat mijn vriendin bij Aurora is gaan spelen motiveerde dit mij om ook weer te gaan beginnen. Een van de mooiste projecten vond ik ‘’Visscher in Concert’’. Alles aan dit concert klopte, van muzikale keuzes tot aankleding en verlichting. Mocht je nieuwsgierig zijn, hierbij de link naar dit concert. Zeker de moeite waard om te bekijken!
De diversiteit aan muziekstukken, mooie concerten en gezellige uitjes in combinatie met ontzettend leuke mensen, (met name een trompettist😉) zorgen ervoor dat ik met veel plezier lid ben van Aurora.
Mocht je dit nu lezen en denken, dit wil ik ook! Kom dan een kijkje nemen bij onze open repetitie. Iedere maandag van 19.45 tot 22.00.
Music is a world within itself, with a language we all understand – Stevie Wonder
Terug naar Leden stellen zich voor