Het doel was een eenvoudig logo te creëren met een frisse kleur. De zon als symbool voor Aurora (poollicht) en de notenbalk als horizon waarachter de zon opkomt, zoals we de huidige fase waarin onze vereniging zich bevindt, zien.


Oudste logo dat is teruggevonden in de archieven


Logo met toevoeging poort van cialis 30 mg dose Leerdam i.v.m. predikaat “Stedelijk”


Logo aangepast in 2005 na digitaliseren logo

De zon: Aurora
(het poollicht als gevolg van uitbarstingen op de zon)

Aurora is een andere benaming voor poollicht. Het poollicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer dat bij duisternis kan worden waargenomen. Men ziet het vooral op hoge geografische breedtes en dat betekent dat het verschijnsel vooral ’s winters zichtbaar is. Als het poollicht zich voordoet, ziet men vaak een lichte gloed of is het licht zichtbaar als bewegende bogen, stralenbundels of gordijnen van licht en af en toe is het zelfs vlammend. Soms staat aan de noordelijke horizon een boog waaruit de lichtstralen als zoeklichten omhoog schieten. Het poollicht wordt veroorzaakt door de zonnewind.

De notenbalk als horizon

De notenbalk is niet zomaar een notenbalk, hij verbeeldt de horizon waarachter de zon opkomt. Ook de noten op de balk zijn bewust gekozen. In 2001 heeft Aurora Ton de Kruyf gevraagd een compositie te schrijven ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging. Zijn keuze is gevallen op glas. Logisch bijna, omdat glas en Leerdam onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De Kruyf heeft in het stuk, waarin je duidelijk de eigenschappen en het productieproces van het materiaal kunt horen en volgen (uitspattingen, aanhoudend gepuf, de ritmiek), de eerste vaste ontwerper van de fabriek -Andries Copier- verbonden met het verhalende karakter van het werk van Van der Marel. De naam van het stuk is Glass Hymnody.

Speciaal voor de gelegenheid heeft Siem van der Marel het object ‘Glasshymnodie maat 40’ aan de serie “Memories” toegevoegd. De serie Memories bestaat uit persoonlijke herinneringen van ontwerper Siem van der Marel die in een bolvorm zijn gevat. Door de stop kunnen ze naar believen worden vrijgelaten en weer opgeborgen. De noten op de notenbalk van het logo zijn dezelfde noten als die voor het glasstuk zijn gebruikt: Maat 40 van Glass Hymnody (Het Kontakt 2002).

Glasobject”glasshymnodie maat 40 ” van ontwerper Siem van der Marel

Het nieuwe logo is ontworpen door Sharon Meijer naar een idee van Dennis Hijkoop en door beiden vormgegeven.