LEERDAM • Met de organisatie van het Midsummer Concert op vrijdag 21 juni start stedelijke harmonie Aurora een nieuwe traditie in Leerdam.

Het concert vindt plaats in het Stadspark en de nabijgelegen Zuidwal. Een uniek initiatief voor Leerdam en omgeving. “We willen iets organiseren om mensen te verbinden, Leerdam op de kaart te zetten en wat extra aandacht te geven aan de komst van het nieuwe Stadspark”, vertellen Corinne de Weerd en Willeke Hoegee namens Aurora en Fleur Potters van citymarketingbureau Leerdamglasstad.nl dat het initiatief ondersteunt.

Aan het concert werken dit jaar Aurora en Casey’s Big Band mét zangeres Rianne Druijff mee. “We willen van het concert een jaarlijks terugkerend evenement maken. De komende jaren willen we het initiatief uitbouwen. Misschien is het een idee om daarvoor een muziektent in het nieuwe park te plaatsen, maar het concert kan natuurlijk ook een keer op een andere locatie worden gegeven. De gemeente en de horeca aan de Zuidwal verlenen hun medewerking. Het idee is dat de LOV het initiatief oppikt en ook andere muziekverenigingen aanhaken, zodat er een nieuw evenement ontstaat dat breed gedragen wordt in Leerdam.” Het concert op 21 juni begint om 21:00 uur en duurt tot ongeveer 23:30 uur. Het repertoire van Aurora varieert van licht klassiek tot modern, Casey’s Big Band en Rianne Druijff zorgen voor swingende muziek. De musici treden op in de nieuwe tent van de stichting Pilgram die dan voor het eerst wordt gebruikt. Bezoekers kunnen het concert volgen vanaf de Zuidwal waar de plaatselijke horeca voor de hapjes en drankjes zorgt. De toegang tot het concert is gratis, de consumpties zijn voor rekening van de bezoekers. “Het publiek kan een plaatsje zoeken op de terrasjes en bankjes, maar het kan misschien geen kwaad om je eigen stoel mee te nemen. En uiteraard is het ook mogelijk vanaf de bootjes in de haven van de muziek te genieten.”

De organisatoren willen van het Midsummer Concert vooral een gezellig evenement maken. “Het wordt geen concert waar je per se stil moet zitten en geen woord mag zeggen. We hopen dat Leerdammers en bezoekers van buitenaf elkaar in een ongedwongen en relaxte sfeer ontmoeten, genieten van de muziek, de gezelligheid en de hapjes en drankjes en dat het concept zo aanslaat dat we dat in de toekomst verder kunnen ontwikkelen”, zeggen Corinne de Weerd en Willeke Hoegee. Fleur Potters heeft er in ieder geval volop vertrouwen in. “Dit is een prachtig initiatief. Een mooi muzikaal zomers evenement op een van de mooiste locaties van Leerdam. Heel toegankelijk en leuk voor inwoners én toeristen. Muziek in de buitenruimte, gratis toegankelijk en aan het begin van het weekend, wat wil je nog meer. Een uniek initiatief voor Leerdam en de hele regio.”Nadere informatie is te vinden op de website van Aurora.

Bron: het Kontakt editie Leerdam