Op één van de mooiste plekjes van Leerdam, in het Stadspark aan de Zuidwal, vond afgelopen weekend een tweedaags muziekspektakel plaats. De organisatie hiervan was in handen van Aurora Leerdam.

Het muzikale weekend opende op vrijdagavond met alweer de derde editie van ‘het Midzomeravond Concert’. Verspreid over de verschillende terrassen, op bankjes en op eigen meegebrachte stoelen nam het publiek plaats op de Zuidwal. Muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap opende de avond met heerlijke muziek van o.a. ABBA, The Beatles en Pirates of the Caribbean.  Daarna nam Aurora Leerdam het stokje over en werd het enthousiaste publiek getrakteerd op zomerse muziek. Met o.a. een Argentijnse Libertango, een Spaanse Malaguena en terwijl de zon langzaam in de Linge zakte de swingende muziek van The Gipsy Kings. De Leerdamse band Tiga Ketawa sloot de avond succesvol af met easy listening muziek, zodat men met een hapje en een drankje nog heerlijk na kon genieten.

De volgende dag kon men genieten van alle muzikale leerlingen in onze gemeente tijdens het Vijfheerenlanden jeugdfestival. Daarbij traden de leerlingorkesten van Aurora Leerdam, Euphonia Meerkerk, DES Everdingen en Viva Musica uit Hagestein afzonderlijk, maar ook gezamenlijk op. Zoals wethouder Kunst en Cultuur, Shalandra Hitipeuw, in haar enthousiaste toespraak al aan gaf: “Muziek verbindt! En samen kom je verder”. De leerlingen hebben laten zien en horen hoe leuk het is om met elkaar muziek te maken. Zaterdagavond sloot Casey’s Bigband uit Leerdam het muzikale spektakel af met een swingend optreden in het Stadspark. 

Aurora Leerdam kijkt trots terug op een geslaagd muziekweekend en kijkt er naar uit om de volgende editie weer vorm te gaan geven.