Afgelopen zaterdag hebben we in een vol stadspodium GO genoten van onze jeugdmuzikanten! Het opstaporkest o.l.v. Marilou Krouwel opende het concert met 4 nummers, aansluitend was het de beurt aan het leerlingenorkest o.l.v. Hans van Leeuwen.

Speciaal voor dit concert was er samen met acteur Robin de Jongh de theatervoorstelling “Ik heb een melodietje in mijn hoofd” ingestudeerd. Beide orkesten hebben voor dit concert samen gerepeteerd zodat er uiteindelijk een orkest van wel 25 muzikanten gevormd kon worden!
Robin had een melodietje in zijn hoofd en maakte met een tijdmachine een muzikale reis door de tijd om dat melodietje te vinden. Hij ontmoette componisten zoals Bach, Mozart en vele anderen, waarvan onze muzikanten muziek ten gehore brachten.

Een geweldig resultaat van de nog jonge muziekschool van Aurora. Na het wegvallen van het kunstcentrum Toon enkele jaren geleden, is Aurora een eigen muziekschool gestart en niet zonder succes! Met uitstekende betrokken leraren, waarvan enkele ook actief zijn met muziekprojecten op de basisscholen De Hobbitstee, De Calvijnschool en de Sterrenkijker in Leerdam en Kedichem.

Robin bleek uiteindelijk een eigen gemaakt liedje in zijn hoofd te hebben, dat hebben de jeugdmuzikanten ook gespeeld, nadat het op bladmuziek was gezet.

Wij kijken terug op een geweldig geslaagd concert en een gezellige middag. Graag tot ziens bij een volgend (jeugd)concert!