Afgelopen donderdag is het muziekproject op de Hobbitstee afgesloten met een fantastisch concert voor ouders en familie van de leerlingen.

In 8 lessen van muziekdocente Sylvie de Lyon, hebben de kinderen van groep 5 kennis kunnen maken met diverse instrumenten en het bespelen hiervan. Samen met het opstap- en leerlingenorkest van Aurora o.l.v. Hans van leeuwen werden diverse nummers gespeeld.

Speciaal voor groep 5 van de basisschool heeft Sylvie een muziekcursus van 8 lessen ontwikkeld. In deze cursus maken de kinderen een ontdekkingsreis waarbij ze op zoek gaan naar muziek. Ze ontdekken muzieknoten, ritme, instrumenten en leren zelfs een liedje op de blokfluit. Tijdens de lessen wordt gewerkt naar het slotconcert waarbij de kinderen samen met het opstap- en leerlingenorkest van Aurora laten zien wat ze in de lessen hebben ontdekt.

Het project met Aurora draait nu al een aantal jaren succesvol op OBS De Hobbitstee, en sinds de laatste jaren ook financieel ondersteunt door de gemeente.

Sylvie geeft de lessen ook op de basisscholen in Rhenoy en in Rumpt, samen met muziekvereniging Voorwaarts uit Rumpt en op basisschool D’n Bogerd in Geldermalsen, samen met muziekvereniging Prinses Marijke. Naast OBS De Hobbitstee is Aurora ook actief op andere scholen in de gemeente Leerdam. Op de Sterrenkijker (locatie Leerdam en Kedichem) en de Joh. Calvijnschool worden de lessen door docente Irma Neuteboom gegeven.