Vorig jaar, toen we midden in de eerste lockdown zaten en concerten, optredens en repetities stil kwamen te liggen, ontstond binnen onze muziekvereniging Aurora een nieuw plan.

Hoe leuk zou het zijn om een online cultureel evenement te organiseren voor jong en oud in Leerdam en omstreken. Theater en muziek gecombineerd met een Leerdams tintje.

Al snel werden contacten gelegd met theater duo ‘Schudden’ Emiel de Jong (woonachtig in Heukelum) en Noël van Santen (voormalig Leerdammer). Ook schrijver en Leerdammer Rob Witteveen sloot aan. Er volgde een brainstorm avond en er kwamen mooie plannen op tafel te liggen.

Theaterduo Emiel de Jong (links) en Noël van Santen (rechts)
Rob Witteveen (onder)

We leven met elkaar in een moeilijke tijd. De maatregelen, twijfels, zorgen, beperkingen, ziekte en verlies brengt met zich mee dat veel mensen het zwaar hebben, eenzaam zijn en wel wat positiviteit en gezelligheid kunnen gebruiken.

Graag willen we deze groep mensen ook mee laten genieten van ons mooie plan. Daarom hebben we contacten gelegd met de Gemeente Vijfheerenlanden, Stichting SamenDoen en Voedselbank Leerdam. En kunnen we nu met trots en dankbaarheid zeggen dat wij ontzettend veel Leerdammers die het nu extra zwaar hebben dit mooie evenement i.c.m. een borrelbox, gevuld met lokaal lekkers, aan kunnen bieden.

Een avondje uit, maar dan thuis.

Het realiseren van dit online project daarentegen is best een uitdaging met de maatregelen die er zijn (geweest). Maar nu er weer meer versoepelingen zijn, kunnen wij ook weer stappen zetten om dit gave evenement af te gaan ronden. De meeste opnames zijn vastgelegd. En ook muzikaal gezien staan bijna alle muzieknoten onder elkaar.

We houden u op de hoogte, zodat u deze zomer kunt mee genieten van dit unieke project.
Theater en muziek gecombineerd met lekkers uit Leerdam en omstreken.

Logo Aurora Leerdam